Werkwijze

Intake

Elk coachingstraject begint met een intakegesprek van ongeveer een uur. Hierin geef jij aan waaraan je zou willen werken. Bijvoorbeeld: ik wil leren om meer zelfvertrouwen te krijgen, of: ik wil mijn leiderschapstijl veranderen. Na het gesprek bepalen we met elkaar of we verder gaan. Belangrijk is dat er een vertrouwensbasis is, anders heeft het traject geen kans van slagen.

Plan van aanpak

Na de intake stellen we één of meerdere doelen. Aan de hand hiervan maken we een plan om tot de gewenste verandering te komen. Met alleen goede voornemens kom je er niet. Dat heb je misschien al ondervonden.

De rol van de coach is om je te helpen een manier te vinden om uit jouw situatie te breken. Ik ga je als coach niet vertellen hoe je dingen moet gaan doen, want dat zou mijn manier zijn, mijn oplossing. Door de manier van vragen stellen, je dingen terug te geven, misschien een oefening of opdracht te laten doen, ga jij ontdekken wat jouw oplossingen zijn.

Nieuw gedrag

Aan het eind van het traject zul je bij jezelf een verandering zien. Coaching start bij mij met het analyseren van het probleem en eindigt met het verankeren van nieuw gedrag.